BrugerforumHvis du vil straks videre til Ullits brugerforum, klik på Forum

Brugerforum

Velkommen til Det Digitale Ullits' diskussionsforum. Dette er forbeholdt medlemmer af foreningen Det Digitale Ullits (DDU). En beskrivelse af foreningen og hvordan du bliver medlem kan læses her.

NB! Det er brugeren , der har ansvar for disse sider og tjenester, og ikke vores almindelig webmaster.

Formålet ved disse diskussionsgrupper er ikke kun for at debattere forskellige emner eller spørge andre om råd. Det er her, du vælger din ullits.dk emailadresser.

Det Digitale Ullits har ikke mulighed for at stille emailkontoer til rådighed, kun emailadresser. Hvis du vælger for eksempel fister@ullits.dk skal du fortælle hvor emails til denne adresse skal videresendes til. F.eks. din hotmail konto, Tiscali emailkonto, osv. Den, der sender emails til fister@ullits.dk kan ikke se, at mailen videresendes straks til en anden adresse. Og du kan indstille din emailprogram til at vise fister@ullits.dk som din afsenderadresse. På den måde, kan du beholde samme emailadresse når du skifter internetudbyder.

Når du vælger et brugernavn, skal du kun bruge bogstaverne a-z og cifrene 0-9, samt . (punktum) _ (understreg) og - (minus). Du må ikke bruge æ ø og å. Små og store bogstaver opfattes som ens.

Du skal først tilmelde dig - klik på Tilmed. Indtast et brugernavn, (f.eks fister ). Når du skriver indlæg i diskussionsgrupper, er det under det navn. Samtidigt får du emailadressen fister@ullits.dk. Indtast så emailadressen - det er den adresse, mails skal videresendes til - ikke din ullits.dk adresse! Vælg et password (skal tastes to gange for at bekræfte).

Hvis en anden allerede har valgt dit ønskede brugernavn, får du besked når du trykker på Udfør, og du skal vælge et andet - med mindre du kan bevise at du har krav på et bestemt navn: send en mail til hvis det er tilfældet.

N.B! Ved at vælge en fornuftig emailadresse, kan man slippe for meget af de spammails, der ellers plager internettet. Mange af disse kriminelle spammail sendere prøver millioner af kombinationer - f.eks. samtlige ord i en elektronisk ordbog, stednavnsregister, osv, og så med f.eks @ullits.dk til sidst. De er glade bare der er en mail ud af an million, der når frem - det koster jo ikke dem noget. Det viser sig, at det er en dårlig ide at vælge enkelte emailadresser - f.eks. jens, pedersen, kasserer, foulum, lillemor, elektriker, osv. @ullits.dk Så heller en unik kombination af navne, ord, numre osv.

En anden måde at risikere at få masser af spammails på er at skrive sin emailadresse på en hjemmeside. Her på ullits.dk er de email adresser, der bliver vist, dog sikret mod de automatiske værktøjer som disse spammere bruger til at 'høste' emailadresser.

Den sidste væsentlig risiko for at få spammails er hvis nogen som du har sendt mails til, eller som du har modtaget mails fra, bliver smittet med en virus, og så får spammerne hele denne persons adressekartotek. Det kan du ikke gør så meget ved - andet end at sørge for at det ihvertfald ikke er dig, der lader sig smitte.

Hvis det bliver for slem med spammails, og du ikke kan få dem tilstrækkeligt filtreret fra, kan du blive nødt til atskifte emailadresse.

Længere ned ad blanketten skal du taste dit fornavn, efternavn og addresse f.x Keldsvej 3 (du behøver ikke at skrive 9640 Farsø). Dette er for at checke, om du er medlem af DDU. Alle de andre felter er valgbare. Tryk på Udfør knappen til sidst.

Der kan gå nogle dage, før din @ullits.dk adresse virker; du får mail når det fungerer. Det er nemlig ikke automatik i det, det skal vores webmaster oprette i hånden.

Der er ikke et decideret grænse for hvor mange brugernavne, du kan få (og derved @ullits.dk emailadresser) men husk, at det kræver noget ulønnede arbejde af webmasteren. Du kan sagtens få flere @ullits.dk emailadresser til at videresende til samme emailadresse.

Der er p.t. oprettet et par diskussionsgrupper: Lokalsamfundet og tekniske spørgsmål. Hvis du har kommentar til emner i vores lokalsamfund, ville i kontakt med andre heromkring der deler samme interesse, så er det her.

Under 'tekniske spørgsmål', kan man diskuttere forskellige tekniske emner (her er det tænkt mest på IT), også bede om godt råd og hjælp til sin PC og internet problemer. Der er selvølgeligt ingen garanti for at nogen bevarer dit spørgsmål.

Der findes også et test forum - brug den til at finde ud af, hvordan systemet virker. Når du har 'postet' din kommentar/spørgsmål, kan du straks se det i dette forum. Forvent ikke at finde noget som helst af fornuftige tekster i dette forum!

Vi håber at mange medlemmer har glæde af at bruge disse diskussionsgrupper, og når behøvet opstår kan der laves flere grupper - for frimærkesamlere, computerspil enthusiaster, osv. Hvis du ønsker at nyt forum oprettet, send en mail til

Det samme gælder, hvis du har lyst til at hjælpe med at administrere systemet. En moderator i et diskussionsforum er en, der griber ind hvis en diskussion er ved at køre af spøret eller hvis reglerne eller loven bliver overtrådt. Hvert forum kan får sin egen moderator. Hvis du opdager noget uacceptabelt, send en mail tilFor at komme igang med Ullits brugerforum, klik på Forum