Niels Krebs og Jette Thomsen skriver på vegne af de Konservative

1) Hvad er din holding til store kontra små skoler? Her menes både faglige og sociale aspekter, samt skolens samspil med lokalsamfundet.

Der er ingen af os i den konservative gruppe, som har intentioner om at lukke skoler, og det vil tage mindst 4 år (altså en hel periode) før vi har analyser nok til blot at begynde at se på en skolereform. Skal der laves nye skoledistrikter ? hvad er en lille skole ? Vi mener ikke at Ullits Skole med 112 elever er en lille skole. Vi er helt klar over den sociale betydning, skolerne har for lokalsamfundene, og måske er det sociale i lærerkollegiet på de mindre skoler højere, end på de større skoler, til gengæld, kan et større lærerkollegium måske inspirere mere.

2) Hvilket minimumselevtal kræves der for at du anser en folkeskole for levedygtig?

Vi kan ikke nævne noget minimumselevtal for en skole. Det vil jo være tåbeligt at lukke en lille eller mindre skole, hvis besparelser så går op i transport osv. Og bygninger står der jo alligevel, og det samme antal elever skal undervises.

3) Hvor langt til nærmeste folkeskole burde et barn i Vesthimmerlands kommune højst have?

Hvor langt en elev må have til skole? Tja, jeg vil hellere se på hvor lang tid det må tage, at køre en elev til skole med skolebus.

4) Skal 7 kl. fortsætte i de små skoler, eller skal den flyttes ind til byerne?

Vi har ingen intentioner om at ændre på 7. klasserne, men det vil naturligt indgå i en større sammenhængende analyse, og erfaringsgrundlag fra andre kommunen..

5) Skal landsbyskoler ændres til at være afdelinger under en centralskole?

Hvis det overhovedet bliver et aktuelt spørgsmål, om landsbyskolerne skal ændres til afdelinger under en Centralskole. Hvis det betyder et spørgsmål om 2 eller flere nære skoler skal have fælles ledelse, så ser vi ikke det store problem i det.

6) Hvad er din holding til det nuværende udgiftsniveau i vores skoler? Hvis du vil skaffe flere ressourcer til skolerne, hvor vil du finde pengene?

Med hensyn til flere penge til området, så er der kun en vej at gå, og det er først at finde flere indtægter.

7) Er du parat til, om nødvendig, at trodse partidisciplin for at bevare en landsbyskole?

Vi er individualister i den konservative gruppe, og er dermed ikke underlagt partidisciplin. Vi er fælles om nogle holdninger, men vi er ikke kopier, så en godt portion fornuft og gode argumenter kan godt få hver enkelt af os til at tage særstandpunkt.

Med venlig hilsen

På vegne af de konservative

Niels Krebs og Jette Thomsen

Tilbage til listen over kandidater