Advarsler og tips fra webmaster

Spionprogrammer på din computer??

Hvis ikke du har gjort noget for at fjerne dem, er der en meget stor sandsynlighed for, at der på din computer ligger store mængder af spionprogrammer. Det er programmer, der dels sørger for, at der dukker en række reklamer op på din computer, dels sørger for, at den måske starter op med en anden hjemmeside end den, du har sat den til, og dels sender indholdet af din adresseliste til diverse firmaer.

Der findes adskillige programmer, som kan forhindre dette. Et af de gode, som tilmed er gratis, hedder Ad-Aware og kan hentes på http://www.datasikring.dk/Ad-Aware.html

På denne side står også en udførlig forklaring på, hvordan du henter og installerer programmet. Det kan stærkt anbefales !!

Fup-virus - næsten værre end en rigtig virus !!

Før eller senere modtager alle, som er meget koblet på internettet, en e-mail fra en god bekendt. En e-mail, som fortæller, at man er stødt på en virus, som hverken Norton eller Microsoft selv har fundet. Den ligger i en fil, hvis navn derpå nævnes. E-mailen råder folk til straks at slette den nævnte fil efter at have sendt advarslen videre.

Hvis man søger efter filen på sin computer, opdager man, at den ganske rigtig ligger der, hvilket synes at bekræfte e-mailen. Problemet er, at den pågældende fil er en vigtig systemfil. Dersom man fjerner den, vil man ikke kunne starte sin computer.

Altså : Reagér aldrig på den slags e-mails. Hvis man tænker sig en lille smule om, vil man nok også undre sig lidt over, at en tilfældig bruger har fundet en virus, som eksperterne ikke er stødt på.

Kædebrev eller ej ??

Et mere ondskabsfuldt eksempel på, hvad en e-mail kan indeholde, starter næsten altid med, at dette er ikke et kædebrev. Så kommer der en sød historie, et digt eller en billedfortælling med en opbyggelig morale. Den seneste handler om en lille kræftsyg pige og meddeler, at den amerikanske udgave af Kræftens Bekæmpelse giver et bestemt beløb til forskning for hver e-mail, du sender videre.

Nogle vil måske her begynde at spekulere over, hvorfra selskabet ved, hvor mange e-mails du har sendt videre. Det ved de selvfølgelig intet om og tager kraftigt afstand fra denne brug af deres navn.

Jamen, hvad der så meningen ?? Prøv engang at tænke tanken til ende, at du sender denne e-mail til 10 venner og bekendte, som hver sender den videre til 10 venner og bekendte ,som hver sender....osv...........

Hvis ingen brød kæden, ville der i løbet af en halv time passere millioner af e-mails frem og tilbage gennem nettet. Nogle minutter senere ville der være tale om milliarder !! Med det resultat, at serverne på nettet ville blive overbelastede og bryde sammen.

Altså vil en enkelt ondsindet sjæl, som starter dette foretagende, opnå mere, end selv den skrappeste virus har forårsaget indtil nu.

Den er modbydelig, fordi den bygger på, at mennesker er godhjertede og gerne vil hjælpe. Lad derfor være med at sende den slags e-mails videre til venner og bekendte - uanset hvor sød en historie den er pakket ind i.

Bogstavstørrelse

I Internet Explorer kan du ændre størrelsen på skærmens tekster.
Tryk på Vis/View (dansk ell. engelsk udgave).
På den menu, der kommer frem, vælger du Tekststørrelse/Text Size.
Så kommer en ny menu, hvor du kan vælge at gøre bogstaverne større eller mindre.

Skærmbilledstørrelse

Vil du gerne gøre dit skærmbillede lidt større, skal du trykke på F11. For at komme tilbage til den oprindelige størrelse skal du igen trykke F11.

Udskriv billeder

Hvis du har farveprinter, kan du lave en papirkopi af billederne på hjemmesiden. Peg på det ønskede billede med pilen og tryk på højre musetast. I menuen, der kommer frem, vælger du Udskriv billede/Print picture.

Udskriv tekst (evt. uden baggrundsbillede)

Hvis du vil have udskrevet en side, klikker du med højre musetast et sted på siden. I menuen vælger du Udskriv/Print. Hvis printeren udskriver baggrunden med bladene, tager det ekstra lang tid og bruger mere farve. Du kan selv vælge, om baggrunden skal med eller ej. Det kan forekomme lidt kompliceret, men er dog til at finde ud af. Vælg Funktioner/Tools i menuen helt foroven. Dernæst Internet-indstillinger/Internet options.. Så vælger du Avanceret/Advanced foroven i den nye menu. I den lange række af valgmuligheder, der nu kommer til syne, finder du den, der hedder Udskriv baggrundsfarver og billeder/Print background colors and images. I kvadratet foran linien er angivet, om baggrundsfarverne er med eller ikke. Sæt eller fjern markeringen ved at klikke på kvadratet.